Energia pozitiva

“Sa gandim pozitiv!” “Gandeste pozitiv si Universul va lucra pentru tine!” “Nu mai fi negativist/a pentru ca astfel atragi alte energii rele” “Inconjoara-te cu energie pozitiva si vei avea succes!”

 De cate ori ati auzit vreunul dintre aceste indemnuri – in ultima saptamana, sa spunem?

De prea multe ori, raspund eu – indiferent de replica dumneavoastra. Si nu pentru ca nu ma intereseaza replica dumneavoastra.

Cartile de auto-motivare si de “energizare pozitiva” se vand ca painea calda. Stiu pentru ca am contribuit si eu la statistici – din curiozitate si tot e de-ajuns.

Concluzia mea? La cine merge placebo, homeopatia, hipnoza si religia, merge si “energia pozitiva”. Se simte cineva jignit? Ghinion.

Da-mi o solutie concreta la problema mea absolut concreta si de cele mai multe ori dureroasa (din multe puncte de vedere). Daca nu, taci. Economiseste-mi timpul, neuronii si sinapsele dintre ei. Nu am timp sa vorbesc discutii, nu am timp sa bat apa-n piua, nu vreau sa ma caine cineva. Trebuie sa gasesc solutii concrete la problema respectiva iar asta cere nitel timp si concentrare. Nu labartare empatica.

TIMPUL meu este pretios.

La fel este si timpul clientilor mei.

Experienta lor cu mine ca si consultant trece asadar mai intai prin filtrul sincer al concretului. Singura energie implicata este energia mea psihica si fizica. Adevarat este ca-i pozitiva insa nu-mi este exterioara, nu “mi se arata” si nici nu pune Universul sa lucreze pentru mine. Eu sunt singura care lucrez.

Si asta costa.

de la Raluca Filip