Relatiile Publice si departamentele de Resurse Umane

 

Exista potentiale arii de cooperare si conflict intre aceste domenii :

  • Reorganizarea structurala. Departamentul de Resurse Umane are un rol clar vis-a vis de contracte si obligatii, in situatii in care se realizeaza fuziuni, concedieri, achizitii si reorganizari. Aspectele de comunicare ale acestor chestiuni, inclusiv cum sa comunici cu angajatii si cu stakeholderii externi, ar trebui in mod normal sa implice expertiza Relatiilor Publice.
  • Comunicarea interna. Controlul comunicarii cu angajatii si divizarea intre ceea ce e de drept comunicat de catre Resurse Umane si Relatii Publice sunt arii pentru posibile dezbateri.
  • Relatiile cu comunitatea. Aceasta ar putea implica comunicarea cu angajatii care sunt in comunitatea locala si de asemenea cu potentialii angajati si din nou solicita o atribuire atenta a responsabilitatii pentru comunicare.

Este important ca fiecare domeniu sa-si recunoasca reciproc expertiza si contributia pe care le au. De asemenea, cred eu, in departamentele de Resurse Umane ar trebui sa fie cel  putin o persoana care sa aiba cunostinte ( nu neaparat sa fie specialist pentru ca sunt constienta de costurile implicate ) de Relatii Publice. Este vital sa fie mentinut un dialog frecvent, onest si de buna voie de ambele parti tocmai pentru a servi cel mai bine interesele organizatiei. 

 De la Raluca Filip