Pages Menu
Categories Menu

Posted on Jul 15, 2013 in Blog

Instinctul, nu doar un cliseu

Instinctul, nu doar un cliseu


Oamenii rai, oamenii meschini, oamenii invidiosi te pot invata in fiecare zi cate ceva. Nu, nu cum sa fii ca ei  – desi ar fi raspunsul perfect logic.


Cum sa te feresti de ei, cum sa-ti asculti instinctul care declanseaza alarma antiaeriana in apropierea lor, cum sa te stergi de baliga  ( = DEX s.f. excrement de animale mari, baligar – adica varianta romaneasca mai expresiva a americanului “bullshit”)  in care te-au impins premeditat si sa pasesti mai departe. Nu suna deloc glorios, nu-i asa ? Din pacate viata nu-i glorioasa, e doar viata, indiferent de bani, putere, functii, aparenta.


Care-i subiectul postarii ? Coaching insight: dezvolta si asculta instinctul.


Daca n-ai experimentat “alarme” inexplicabile logic, “feeling-uri”, presimtiri si alte abilitati pe care nu le treci in CV, inseamna ca esti prea tanar (no offence) sau prea rational – ambele cam rar 🙂 . Ia incearca de cateva ori sa te bazezi pe ce simti de prima data – in chestiuni nu foarte importante, pentru inceput.


Fa o statistica a sentimentului (fain paradox, nu?) si vezi daca poti citi bine situatii, oameni, decizii. Fii sincer cu tine. Oamenii au tendinta sa-si supraestimeze abilitatile.


Daca ajungi la concluzia ca nu prea te poti baza pe instinct, nu este nici o tragedie, asa suntem majoritatea locuitorilor planetei.


Daca insa ti-ai verificat de-a lungul timpului instinctul si s-a dovedit a fi bun, asculta-l.  Lasa deoparte deductiile logice, presupunerile civilizate, gandurile de genul “nu am nici un argument rational”, “nu se poate intampla asta”, “poate exagerez, totusi”, “sa ma comport matur, nu pot justifica o hotarare bazata pe….nimic concret”.


Daca-i bun si verificat, asculta-ti-l, instinctul. De fiecare data. De fiecare data. De fiecare data.


Iti va parea rau daca nu o faci. De fiecare data. De fiecare data. De fiecare data.


 De la Raluca Filip